Zamieszczone przez misiek^wro
[O2] Stały błąd klimatyzacji w większości O2 FL
Zwiń
X
-
[O2] Stały błąd klimatyzacji w większości O2 FL
Witam,
Ostatnimi czasy zauważyłem [niepokojącą?] powtarzającą się w ponad 90% [i to nie jest przesadzona liczba] diagnozowanych przeze mnie O2 FL wadę klimatyzacji.
Kod:Adres 08: Klimatyzacja (J255) Plik etykiet: 3T0-907-044.clb Oznaczenie elementu SW: 3T0 907 044 AR HW: 3T0 907 044 AR Komponent: Climatronic H15 0401 Weryfikacja: 00005001 Kodowanie: 0000000002 Kod serwisu: WSC 73430 790 00000 Zbiór danych ASAM: EV_Climatronic A01006 ROD: EV_Climatronic_SK35.rod Znaleziono 1 błąd: 9481748 - Czujnik wysokiego ciśnienia B10AE 14 [008] - Przerwa w obwodzie lub zwarcie do masy Ramka zamrożona: Stan błędu: 00000001 Priorytet błędu: 2 Częstość błędu: 3 Wew.licznik błędów: 71 Przebieg: 716 km Data: 2001.14.11 Czas: 13:01:10
No chyba, że istnieje jakaś teoria, bądź ktoś faktycznie wie o co w tym może chodzić??Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
-
-
Ja pozwolę sobie tylko dodać, że błąd ten dotyczy zarówno aut z climatronikiem jak i półautomatyczną klimatyzacją. Potwierdzam tezę Kropeck`a o występowaniu błędu w niskich temp, poniżej +2 stopni, kiedy próbujemy włączyć sprężarkę, ale nie włącza się ona ze względu na zbyt niską temp. otoczenia.
Komentarz
-
-
no ok, ale uświadomcie mnie teraz jezeli sie mylę, czy nie jest tak ze przy określonej tem.(i tu nie wiem jaka jest ustalona w skodzie)sterownik i tak nie włączy sprężarki. Przynajmniej tak miałem w nubirze, mam w aveo, ze właczam klimatyzację (wciskam przycisk) kontrolka się zaświeci ale spręzarka i tak nie jest włączona. Dopiero po osiągnięcu odpowiedniej tem. na zewnątrz złącza się spreżarka.
Komentarz
-
-
TomRS :-) dzięki - nie wiedziałem. W sumie sam tak ludziom mówię, żeby się nie przejmować, bo po skasowaniu ten błąd już nie wyskakuje, ale generalnie skoro dotyczy to zdecydowanej większości aut, to myślałem, że może ktoś zna przyczynę :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Tak jak piszecie - błąd pojawia się wraz z pojawieniem się mrozu, jak temperatura jest w plusie to nie występuje. Jest nawet opisany w bazie wiedzy VW, że jest to fałszywy alarm i żeby nic nie wymieniać. Wg mnie to jest jakiś błąd w procedurze diagnostycznej auta i tyle.Golf VI TSI TwinCharged